Så fixar du beachhåret

10 tips på hur du vårdar ditt sommarhår

Henke Artdeson är frisör och hårkonstnär med många års erfarenhet som visningsfrisör under världens främsta modeveckor. Här delar han med sig av 10 enkla knep på hur du får ett vackert, friskt hårsvall – även efter sommarens sol och bad.

Nordicfeel Lifestyle

Så fixar du beachhåretAll Over Press

Förberedelse

Är håret välskött och återfuktat innan du utsätter det för värme och sol klarar det sig mycket bättre. Förbered genom att göra fuktinpackningar två gånger i veckan i god tid innan semestern.

Bada salt

Var inte rädd för saltvatten. Det innehåller mineraler som faktiskt kan vara riktigt bra för ditt hår.

Värme skadar

Att solens strålar är farliga vet de flesta, men även värmen kan vara farlig för håret. Ett behandlat hår reagerar i värmen och gör att blekningsprocessen ökar vilket i sig försvagar håret och gör att det kan se torrt och slitet ut.

Skydda med fet inpackning

Fläta in en fet inpackning i håret efter att du har badat. Då får du en snygg strandfrisyr samtidigt som du skyddar ditt hår.

Använd inte kladdiga stylingprodukter

Byt istället ut ditt vax mot lera/mudd eller saltvattenspray. Vax smälter i värmen och ger ett dåligt resultat. Spray är inte heller så bra i värmen. Men om du ska använda ett, se till att det är så torrt som möjligt – nästan så att det dammar.

Variera frisyren

Gillar du att ha uppsatt hår? Sätt då tofsen på lite olika ställen annars slits håret lätt av där du brukar ha ditt hårband.

Sov med knut

Har du problem med att ditt hår stannar vid en viss längd? Då ska du sätta upp håret i en hög knut när du sover. Det som annars kan ske är att topparna slits av mot skulderbladen när man ligger på det och hårets längd riskerar att stanna vid axlarna.

Proteininpackning

Har ditt hår blivit skadat under sommaren kan du behöva bygga upp det med en bra proteininpackning. Upprepa under cirka sex veckor tills du har byggt upp håret igen. Men använd det inte för länge, då riskerar du istället att bygga upp en sträv yta som i sig sliter på själva håret. När du väl har byggt upp ditt hår igen är det dags att byta till en vanlig fuktinpackning.

Serum

Håroljor i all ära, men den nya produkten som alla kommer prata om är serumet. Det bygger på samma princip som håroljan men är lättare och smälter bättre in i håret.

Njut!

Ta inte ditt hår på blodigaste allvar! Du kommer långt med att vara noga med att återfukta. Bada, sola och njut istället av sommaren – då kommer både du och ditt hår att se vackert ut!

Tips på vårdande produkter

Reflection

Kérastase
359 kr Läs mer

Quick Fix Serum

Lernberger Stafsing
199 kr Läs mer

Tecni.Art

L'oréal
125 kr Läs mer
Inspiration hårknut
Tipsa dina vänner!