Allt om taper fade: Tips och råd från experten

Vad är skillnaden på en vanlig fade och taper fade? Går det att göra hemma? Vi har svaren på alla dina frågor om den populära frisyren.

Vad är egentligen en taper fade? Kort och gott är det en omåttligt populär frisyr bland unga män idag. Det är en look där håret gradvis kortas från toppen till sidorna och nacken, vilket skapar en ”bleknande” effekt mot huden och ger en tonad eller ”faded” look. Taper fade passar alla – oavsett ansiktsform eller hårtyp. Det går enkelt att anpassa för att passa just dina preferenser.

Men, det finns naturligtvis en del frågetecken kring denna look. Vi har låtit vår hårexpert besvara några av de vanligaste frågorna.

Är det skillnad på en taper fade och en vanlig fade?
Ja, det finns skillnader mellan en taper fade och en vanlig Fade. Entaper fade är en mjukare variant av den mer vanliga, skarpare faden. Den har en mjukare övergång och håret kortas ned mindre extremt än i en vanlig Fade. Resultatet är alltså en mjukare effekt mot huden.

Funkar taper fade även för tjockt hår, eller om man börjat få lite tunt hår?
Ja, en taper fade fungerar utmärkt för både tjockt och tunnare hår. Har du tjockt hår, kan en taper fade ge en snygg och välformad look. Om ditt hår har börjat tunnas ut, behöver det inte heller vara ett problem. En skicklig frisör kan anpassa stilen för att dölja tunnare områden och skapa en illusion av tjockare hår.

 

En taper fade är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en ren look utan att behöva gå hela vägen med en full fade.

Hur underhåller jag min taper fade?
För att säkerställa att frisyren håller, är regelbundna besök hos frisören i princip ett måste. Räkna med varannan till var tredje vecka. Mellan besöken är det viktigt att tvätta och vårda håret ordentligt. Använd ett schampo och balsam som passar din hårtyp och skölj håret noggrant. För att hålla håret på plats kan du använda stylingprodukter som pomada, vax och hårspray.

Så, man måste gå till en frisör?
Ja, om du inte är väldigt skicklig själv såklart! Det är absolut möjligt att skapa en snygg taper fade hemma. Det kräver bara lite skicklighet, noggrannhet och rätt verktyg. Tips är i så fall att använda en hårtrimmer med olika längdinställningar. Se till att ha flera speglar till hands så att du kan se dig själv från alla vinklar.

Vad gäller styling så använd ganska lätta formulas. Ett medium hold vax, pomada eller stylingkräm. Dessa typer av produkter ger kontroll och definition utan att göra håret för stelt.

Om jag går till frisören, hur ser jag till att det blir precis som jag tänkt?
Det är såklart alltid en liten utmaning, men var specifik med vad du vill ha. Kommunicera tydligt angående längd och stil. Ta med bilder om du har.

  1. Super X Metal - 15 in 1 Multi-Trimmer 1 pcs

    BaByliss
  2. Brews 100 ml

    Redken
  3. d:struct 75 g

    d:fi

Slutligen, glöm ej! För att din taper fade ska hålla sig riktigt snygg är det viktigt med underhåll, oavsett om du klippt dig själv eller hos frisör. Att styla dagligen är nyckeln till en perfekt look.

Upptäck vårt stora sortiment av hårdvårdsprodukter för män.

Tipsa dina vänner!