Tre trendiga gentlemän

10 steg till gentlemannastilen

Med 10 enkla groomingknep blir du en äkta gentleman på nolltid.

Nordicfeel Lifestyle

Tre trendiga gentlemänAll Over Press

Hitta din signaturdoft

Hitta en eller två dofter som du verkligen gillar och som speglar din personlighet. Men tänk på att använda din parfym med måtta, man ska bara ana en doft. Är du dessutom trogen din doft, så blir den doften snart du. Vill du ha hjälp med att hitta din favoritdoft?

Läs vår parfymguide här →

Ansiktspeeling

Om du aldrig testat det tidigare kommer du få en aha-upplevelse. Att skrubba bort döda hudceller gör inte bara huden fräsch, den blir även underbart len. Skrubba dig några dagar i veckan – och varför inte starta måndag morgon med ett nytt fräscht ansikte?

Hitta våra ansiktspeeling här →

Raka rätt

Trimma regelbundet – vilken skäggstil du än har valt är det viktigt att du håller efter det. Få in en veckorutin där en dag i veckan är din skäggdag. För att undvika rodnad och irritation på de partier där du rakar med hyvel bör du använda en mjukgörande rakcreme.

En perfekt tid för att raka dig är efter att du har njutit av ett varmt bad då värmen förstorar porerna. Detta gör att skägghåren lossnar lättare vilket minskar risken för rodnad och irritation.

Här, i vår skägguide, hittar du fler tips på hur du bäst ansar ditt skägg →

Ta bort mörka ringar

De flesta män har lärt sig vikten av att återfukta ansiktet ordentligt. Men drabbas du ofta av mörka ringar under ögonen, som avslöjar för lite sömn och kanske en hård helg, så hjälper inte din vanliga ansiktscreme. För att få bort svullnader och mörka ringar – låt en bra ögoncreme eller en kylande ögongel ingå i din morgonrutin.

Våra ögoncremer mot mörka ringar hittar du här →

Plocka dina bryn

Kraftiga ögonbryn är inte ett problem, snarare tvärtom. Brynen har blivit en viktig skönhetsdetalj både hos män och kvinnor. Men var noga med att plocka mellan brynen, så att det inte ser ut som om de sitter ihop. Du vill inte ha ett enda stort bryn över hela ansiktet.

Boka in ny frisörtid

När du är hos frisören, boka då in din nästa klipptid. Detta är det perfekta sättet att hålla efter en oklanderlig frisyr. Gäller vilken frisyr du än har – kort som långt. Vill du ha en gentlemannastil är ett snyggt, vårdat hår A och O.

Hitta rätt hårprodukt

Det finns extremt många olika hårprodukter där nästan alla lovar underverk. Det är därför viktigt att du hittar den produkt som passar just ditt hår. Det finns vax, spray, mud, gel – ja, listan kan göras lång. Vissa mattar ned, vissa blir kladdiga och vissa stela. Låt din frisör avgöra vilken hårtyp du har och vilka produkter som därför passar dig bäst.

Här hittar du våra olika stylingprodukter →

Fräscha tänder

Ditt leende avslöjar din gentlemannastil. Regel ett är att införskaffa en elektrisk tandborste, om du inte redan har en. De är mycket mer effektiva än en vanlig tandborste och tar bort plack och lättare missfärgningar samtidigt som de minskar tandköttsproblem. Ett gnistrande leende matchar bäst med en god andedräkt – så använd munvatten.

Visa framfötterna

Även om du inte visar dina fötter så mycket den här tiden på året är regelbunden fotvård viktig. Mjuka och fina fötter får du först efter regelbunden fotvård. Detta gör du bäst efter en dusch eller ett bad, då huden är som mjukast.

Klipp tånaglarna, fila fötterna med fotfil och smörj in dem rikligt med fotcreme. När sommaren sedan är tillbaka kan du utan att skämmas, och utan att ens tänka efter, glida in i dina sandaler.

Våra fotvårdsprodukter hittar du här →

Nagelvård

Smuts under naglarna – nej tack! Klipp dina naglar minst en gång i veckan, helst efter ett bad eller en dusch då de är mjuka och lättare att klippa. Har du torra, flagnande nagelband kan dessa till och med börja blöda. Så, använd nagelbandsolja och en fet handcreme.

Här finner våra produkter för handvård →

Tips på produkter

Original Face Scrub

Bulldog

Peeling som avlägsnar döda hudceller för att ge huden ny fräsch lyster.

95 kr Läs mer

Under Eye Gel

Recipe For Men

Ögongel som reducerar svullnader och mörka ringar runt ögonen.

235 kr Läs mer

Healing Style

Lanza

En storsäljande paste som ger volym, stadga och struktur.

169 kr Läs mer
Tipsa dina vänner!