70-talsinspiration

Nonchalant 70-svall

70-talet dominerar i vår med allt från utsvängda jeans, borstade bryn och nonchalant 70-talssvall. Linda Beronius, Art Director Intercoiffure Sverige och marknadschef på Grazette of Sweden, visar hur du enklast skapar looken alla vill åt just nu.

Nordicfeel Lifestyle

70-talsinspiration

Hur får man till det rätta ofixade 70-talssvallet?

– Att se ofixad ut kräver en bra grundklippning. Som frisör förespråkar jag att man skapar en grund genom att arbeta med kniv som skärverktyg istället för sax. Det gör att man får en lätt rebellisk look som inte är för pedantiskt klippt utan som går mer åt det stökiga hållet, som man sedan stylar med volym på rätt ställe.

Vilka hårprodukter behöver man?

– Ett bra stylingtips är att göra en lätt omvänd styling genom att spraya ett torrschampo på blött hår (vanligtvis använder man det på torrt hår) för att sedan föna håret torrt. Använd händerna, inga borstar behövs.

 Hur får man frisyren att hålla längre?

– Med hjälp av en modulerande paste eller en torr spray får man en hållbar look. Produktvalet beror på om man vill separera vissa toppar med en leraktig produkt eller om man enbart vill spraya det färdiga resultatet för att hålla frisyren på plats? Om du använder lera får frisyren en mer böjbar känsla, med spray en fastare.

Vilken stilikon ska vi inspireras av?

– Keith Richards och Jimmy Page tillbaka på 70-talet känns som en perfekt inspirationskälla – både för tjejer och killar. Anna Sui är annars en underbar designer som ofta har starka uttryck när det gäller hår och makeup på catwalken. Henne inspireras jag mycket av denna vår. Likaså visades rebelliskt 70-talsfluffiga hår hos Marc Jacobs, något som känns helt rätt denna säsong.

Vad satsar du själv på för look i vår?

– För det första satsar jag på blonda nyanser. Jag använder även gärna håraccessoarer gjorda av hår. En pagelängd passar mig annars väldigt bra, både på jobbet och när jag tränar. Det är enkelt att sätta upp och att föna för mer volym om jag vill vara lite mer fixad. Men jag är väldigt bekväm av mig så en Lifestyle-look känns perfekt, det vill säga ett taggigt, rufsigt hår med mycket rörelse.

 

Tipsa dina vänner!