Ebba Söderström

Modellen Ebba Söderströms bästa skönhetstips!

Den här veckan har vi intervjuat Ebba Söderström, som har lång erfarenhet av att jobba som modell. Hon har gått massor av visningar under Stockholms modeveckor – och vi har tagit reda på alla hennes skönhetstips!

Nordicfeel Lifestyle

Ebba Söderström

Snabbfakta om Ebba

Namn: Ebba Söderström.

Ålder: 26 år.

Gör: Jobbar med big data, mediaanalys och som modell för Elite.

Bästa skönhetstips: Kanske inte vad man ska göra, utan vad man inte ska göra: Noppa inte ögonbrynen för mycket, det ser inte klokt ut!

Följ på Instagram: esdrstrm.

Berätta om dig själv, hur länge har du jobbat som modell?

– Jag började jobba som modell för åtta år sedan. Först gjorde jag det parallellt med mina universitetsstudier och efter att jag var klar med dem så körde jag på med modellandet på heltid i nästan tre år innan jag bestämde mig för att lägga det åt sidan och börja med ett ”riktigt” jobb.

Idag jobbar jag med big data och mediaanalys, främst inom sociala medier, och trivs superbra med det. Dock finns jag kvar hos min agentur, Elite, och hoppar in på olika plåtningar när det är något extra kul erbjudande eller för bra betalt för att kunna säga nej.

När du gick mycket visningar, hur tog du hand om dig för att inte det skulle slita/påverka din hy och ditt hår för mycket?

– Det är minst sagt svårt att förhindra att intensiva perioder, med många visningar, påverkar hyn och håret. Gällande hyn är bästa sättet att skydda den en bra hudvårdsrutin i grunden och sedan komplettera med extra återuppbyggande och fuktgivande cremer under de mest utsatta perioderna.

Erfarna hårstylister brukar vara duktiga på att arbeta med håret så att det inte slits för mycket och de brukar dessutom vara schyssta med att hjälpa till att reda ut håret efter jobben. Tyvärr är det inte alltid dessa man får jobba med …

Du har så himla fin hy, hur ser din hudvårdsrutin ut?

– Jag har kämpat en hel del med min hy de senaste åren och har haft alltifrån felfri till ganska stökig hy i olika omgångar. Min räddning kom när jag hittade en hudvårdsserie som passade just mig. Tidigare tog jag råd från människor runt omkring mig, i min bransch, som kanske inte var rätt personer att ge råd om just hudvård. Det var först när jag kom i kontakt med min nuvarande hudvårdsterapeut som jag äntligen fick bukt med mina problem.

Har du något knep att hålla sig fräsch när du reser?

Jag tar alltid med mig en liten necessär med rengöringsprodukter och en ren t-shirt i handbagaget. Då kan man snabbt och smidigt smita in på toaletten och fräscha upp sig.

Har du någon produkt eller skönhetsrutin som du inte skulle kunna klara dig utan?

– Det skulle nog vara min hudvård då. De produkter som är skräddarsydda för mig, rekommenderade av min hudterapeut, har verkligen fungerat toppen för mig. Jag har aldrig haft så bra hy som när jag började använda dem.

Om du skulle hamna på en öde ö och bara fick ta med dig en skönhetsprodukt, vilken skulle det bli?

– Ett parasoll. Då kan jag sitta under det och skydda mig från solen. Plus att skuggan svalkar så att jag slipper bli så svettig, haha.

Finns det några skönhetstips som du har snappat upp från dina modelljobb?

– Oj, jättemånga! Det mest användbara knepet måste nog vara att fästa hårextensions med lösfranslim. Det sitter mycket bättre än med clips men är samtidigt lätt att få loss (förutsatt att man inte använt för mycket lim).

Vilken skönhetslook satsar du på i höst?

– Den naturliga looken! Jag är så otroligt trött på morgnarna och vill därför inte ha något som tar för lång tid. Till fest tycker jag däremot om att dra på lite mer makeup och kommer väl som vanligt att köra på sotade ögon. Frisyrmässigt känns det som att det var länge sedan jag körde på någon spexig uppsättning, men det kanske är läge att börja göra något sånt igen!

Relaterade produkter

3 Step Skin Care 3

Clinique
295 kr Läs mer

BB Cream 9 In 1

Rimmel
95 kr Läs mer

Glam Eyes

Rimmel
79 kr Läs mer
Tipsa dina vänner!