Bröllopsbuketter

Trendiga brudbuketter

Du har koll på makeupen, har hittat klänningen och vet vilken frisyr du vill ha på din speciella dag – men hur är det med bröllopsbuketten? Här är blomstertrenderna som sätter tonen.

Nordicfeel Lifestyle

Bröllopsbuketter

I takt med att brudklänningarna förvandlats från yviga maränger till mer smalare silhuetter i vintagespets eller sidenchiffong har bröllopsbuketterna gått från att vara strikta rosbindningar till mer organiska buketter fyllda av naturligt liv.

Långa band, råa snören och utstickande blommor i naturlig form får gärna agera viktiga detaljer för en bukett med mer personlighet – precis som naturliga blommor i håret.

Wild Garden

Spännande nya blomsterkombinationer i olika nyanser av pastell matchat med en gråtonad grön bas av hängande eucalyptus känns väldigt 2015. Låt blommorna få visa sitt naturliga växtsätt genom att inte vara bundna för hårt, utan den organiska charmen kommer utav av att låta dem sticka upp eller hänga ned. Det operfekt buskiga är det perfekta!

Passar tillsammans med neutrala läppar och soft, sotad ögonmakeup i pastell och mullvad.

Bohowhite

Vita brudbuketter är en trend som inte dalar och passar såväl den klassiska bruden som den romantiskt bohochica. Men tänk bortom vita rosor och brudslöja – nu ska buketten gärna bindas med långa romantiska band av spets och innehålla en stor dos spännande gröna blad och en blandning av vita romantiska och gärna lite ovanliga blommor.

Passar tillsammans med utsläppt hår med naturligt skapade lockar, lysterfull hy och ett ljusrosa mattare gloss på läpparna.

All that colours

Enligt toppfloristen Paula Pryke, som driver sin egen floristskola i London och som skrivit sjutton böcker i ämnet, är djärva färger gärna i olika mörka nyanser av lila, blått, gult och rött en trend som syns allt mer under 2015. Tänk regnbågens alla färger och låt en eller flera färger få färga temat på hela er bröllopsplanering. Desto buskigare, mer vilt och vackert desto bättre.

Den mer vågade låter färgstarka blommor få liv i såväl håret, som runt halsen som i en yvig bukett i handen. Passar en mer färgstark makeup i övrigt med en mer markerad ögonmakeup och starkt korallrosa läppar.

Flower crowns

En trend som växer sig allt starkare 2015 är att bära vilda blomsterarrangemang i håret. Tänk naturliga blomsterkransar men låt även fantasin få fritt utlopp i form av olika flätarrangemang med instuckna blommor, kreativa flower crowns och olika bundna blomsterband.

Trenden stannar inte heller vid enbart blommor utan de trendigaste håraccessoarerna mixar naturliga blommor med plastblommor, fjärilsdekorationer, smalare diadem och dekorativa band.

Tipsa dina vänner!