Två tjejer med eldröda läppar

Tre nyanser av rött

Det röda läpparna är en makeupklassiker som aldrig går ur tiden. I vår är ett par kyssäkta röda läppar, matchade till lysterfull hy och naken ögonmakeup trendigare än någonsin.

Nordicfeel Lifestyle

Två tjejer med eldröda läppar

Eldrött

Flammande rött syntes hos Burberry Prorsum och Zac Posen där en neutral och glossig ögonmakeup gjorde looken komplett. Välj ett läppstift som ger en halvmatt yta, eller fuska med att applicera lite transparent puder över för en mattare effekt, och var noga med att använda en läppenna för att förstärka läpparnas tydliga kontur.

Glossigt

Lagom till våren känns det fräscht att låta ditt läppstift ha lite extra glans. Hos Carolina Herrera och Jean Paul Gaultier var läpparna exklusivt och glossigt röda. Ett perfekt knep är att använda ett läpplack som ger både färgintensitet som håller, och glans som bländar.

Orangerött

För att få den exakta nyansen av mattaste orangerött som hos Missoni ligger svaret i att använda två olika nyanser. Börja med ett matt rött som täcker hela läpparna, och applicera sedan ett rosa i mitten av läpparna med en pensel. Eller hitta ett perfekt orangerött läppstift som passar dig och låt din ögonmakeup vara nästintill naken.

Tipsa dina vänner!