Max Factor Women of Today – Intervju med makeupartisten

Läs vår intervju med makeupartisten Robin Werner. Här förklarar han Max Factors nya koncept "Women of today"

Berätta lite mer om konceptet ”women of today”

— Tanken bakom WOT är att vi vill engagera och inspirera genom att lyfta och hylla mångfald och olika kvinnor i samhället. Från olika branscher, åldrar och utseende och deras relationer till skönhet. Vi letade efter kvinnor som ville uttrycka sig på sitt personliga sätt och ville därefter med hjälp av Max Factors expertis inom make-up guida dem genom tips och tricks för att låta deras fantastiska insida få skina även på utsidan. Vi sökte tre kvinnor som skulle få chansen att bli ansiktet utåt för Max Factor och våra ”kvinnor” är alltså tre stycken av väldigt många sökande.

Vad inspirerade till de olika stilarna/looksen?

— Paula “Fenjima” Manriques look är inspirerat av Hollywood Red Carpet och Max Factors historia. Vi ville få fram en kryddstark men jordnära makeup där klara, röda-mattan-läppar är i fokus. Att utgå från Paulas toner och mörka hår gjorde att resultatet blev precis så stilrent men uttrycksfullt som vi ville.

Rebecca Klügers look döpte vi till ”The easy way to make-up” och vi ville med enkla sätt visa att med få produkter kan man få till en både snygg och naturlig make-up som skulle kunna passa både till vardag och fest.

Rebecka Ranebys ljusa, naturliga och lyster-rika resultat är inspirerat av vår och sommar. Hennes långa naturliga hår och vackra hy skulle få ta fokus och nästan kännas lite ”midsommar-fin”.

Vilka Foundations har du använt på de olika kvinnorna och vilka egenskaper är utmärkande för dem?

Paula “Fenjima” Manrique: Facefinity All day Flawless. För ett matt, jämt och täckande resultat. En perfekt bas för en uttrycksfull make-up.

Rebecca Klüger: Miracle Touch Foundation. Snabbaste sättet för en naturligt jämn bas, medium täckning. Här ville vi verkligen visa resultatet av en enkel bas i fast form.

Rebecka Raneby: Miracle Second Skin Foundation. Tunn, lystergivande och väldigt naturlig finish. Vi ville visa ett naturligt lyster som inte känns för sminkat som vi verkligen tycker att vi lyckades med.

Vilka andra produkter har du kompletterat med för att få en så fin och naturlig bas som möjligt?

— Självklart våra Miracle Prep Primers som steg 1 för att få ett jämt och bra underlag inför Foundation-applikationen. Facefininty All Day Flawless Concealer för att täcka ojämnheter, och för att ljusa upp partier i ansiktet. Miracle Veil Powder löspuder för att fixera alla baser utan att det ska se för pudrigt ut, då det är ett ljusreflekterande puder. Slutligen Lasting Performance Setting Spray för att försäkra mig om att allt smälter ihop och sitter hela studio-dagen.

 

Paula “Fenjima” Manrique: ”All Day Flawless Foundation ger mig fint resultat på minimal tid, det är guld värt som småbarnsmamma och karriärsdriven kvinna som behöver ta vara på varje minut av dagen.”

Rebecca Klüger: ”Miracletouch foundation är lätt att applicera och täcker alldeles lagom – perfekt för mig som inte gillar tunga baser.”

Rebecka Raneby: ”Miracle Second Skin ger mig naturlig täckning och lyster.”

Tipsa dina vänner!