Selfie

Den perfekta beautyselfien

Alltid undrat hur proffsen får till sin selfie? Här är tipsen som gör att du får till en drop dead gorgeous look till ditt Instagramflöde.

Nordicfeel Lifestyle

SelfieIBL

Vissa lyckas alltid få till det där perfekta fotot! Och vi fascineras ständigt av Instagramstjärnorna och deras till synes helt perfekta bilder. Men, bakom den perfekta bilden hopar sig hundratals bilder från olika vinklar och med olika makeuplooks.

Hundratals försök för att komma underfund med hur just de kan få till den där magiskt snygga selfien som alla drömmer om. Men det är inte magi. Med smickrande belysning, rätt vinkel och inte minst en snygg fotomakeup så kan vem som helst se ut som en supermodell.

Noggrann bas

Till skillnad från det verkliga livet, där man inte vill se för “kakig” ut, är det för foto möjligt att lägga en väldigt täckande bas. Använd en primer innan din foundation och avsluta med ett matt löspuder.

Boosta dina bryn

Fylliga bryn är a och o för en lyckad beautyselfie. Fyll i och bredda ut, och våga lite mer än i din vardagsmakeup. Men se upp med att använda en för mörk färg. Brynen får inte se ditmålade ut.

Fokusera rätt

Välj ut vad du vill lägga fokus på. Ögon eller läppar – inte både och. Väljer du ögon blir en skarpt vingad eyeliner ofta väldigt snyggt på bild. Sångerskan och Instagramstjärnan Ariana Grande är en som har tagit fasta på det. Hon har nästan alltid en kraftigt vingad eyeliner.

Vill du satsa på läppar blir ofta ett matt läppstift bättre än ett glossigt på bild. Använd en läppenna som går ton i ton med ditt läppstift och måla en aning utanför din egen läpplinje. Hoppa över detta om du redan har jättefylliga läppar – du vill inte se ut som en clown.

Rätt vinkel

Att hitta rätt vinkel är jätteviktigt. Håll gärna telefonen/kameran något ovanför dig och satsa på riktigt bra belysning i ansiktet. Detta plus ett stort leende och massor av självförtroende kommer att göra att du ser supersnygg ut. Men akta dig för plutmunnen – duckface är inte snyggt!

Smickrande filter

För en snygg beautyselfie är filter ett måste. För det är nu du kan mixtra till det rätta ljuset. Lättast är såklart att använda de förinställda filterna som finns på Instagram.

Men du kan även mixtra själv med ljus, färgmättnad och skuggor så att du får bilden exakt så som du vill ha den. Testa dig fram och memorera sedan den lyckade filterinställningen. När du hittat ditt favoritfilter – håll dig till det. Det blir ditt signum.

IBL
Kylie Jenner är expert på att ta snygga selfies!

Tips på produkter

Ultra Face Base Primer

Makeup Revolution

Gör att din foundation håller längre.

Läs mer

Miracle Match

Max Factor

Trollar bort missfärgningar och ger medium täckning.

Läs mer

Stay Put Brow Color

Milani

Den precisa applikatorn gör det enkelt att forma brynen.

Läs mer
Tipsa dina vänner!